Søk i VG Netts filmdatabase

 LESERNES ANMELDELSER:
Dette mener leserene om "Uro":
 
    
 
04-01-2009:
Leseranmeldelse av UroUro er en vanvittig irriterende film å se. Jeg blir så vanvittig irritert over alle de meningsløse og dumme valgene som blir tatt her. Hvorfor ikke bare la politiet vite hva han driver med? Slutten er noe av det mest latterligste jeg har vært borti. Nei, styr unna denne.
- Bml93 -
 
03-01-2009:
"URO" er et rått og realistisk actiondrama med Nicolai Cleve Broch og Ane Dahl Torp, og handler om å miste kontroll, vennskap og svik. En ung og sulten politimann blir innhentet av en voldelig fortid som han rømte fra for ti år siden. Hans Petter (Nicolai Cleve Broch) er nå tilbake i Oslo som nyrekruttert undercover politimann i URO-patruljen, med en lysende karriere foran seg. Hans Petter ser kun kjappe og harde løsninger i alle situasjoner, og han risikerer både sitt eget og kollegaenes liv for å oppnå resultater i jobben. I kraft av sin bakgrunn glir han lett inn i kriminelle miljøer, og han bruker fortida aktivt for å oppnå kontakt. På et undercover oppdrag møter han Mette (Ane Dahl Torp) som kjenner HPs bakgrunn. Hun vet mer om HPs fortid enn han selv liker. Som tenåring måtte Hans Petter brått flytte til Nord-Norge etter å ha knust ansiktet til en lærer med slåsshanske. Ti år senere er han tilbake i Oslo som nyrekruttert undercover politimann i URO-patruljen, med en lysende karriere foran seg. HP ser kun kjappe og harde løsninger i alle situasjoner, og han risikerer både sitt eget og kollegaenes liv med sin uortodokse fremgangsmåte. På et utested som er sentral i den pågående etterforskningen møter han Mette, en tidligere klasse- venninne fra Romsås, som viser seg å vite mer om han enn han vet selv. Han misbruker tilliten hennes for å infiltrere miljøet og gjøre seg til kompis med Marko som er en viktig brikke i oppdraget. Med sine brutale metoder og hissige temperament er HP vanskelig å holde styr på, og sjefen hans Makker, tar ham av operativ tjeneste noen dager for at han skal roe seg ned. Problemet er bare at HP allerede er for involvert og for mye står på spill - han må ordne opp først. Dermed havner han i et farlig dobbeltspill hvor coveret hans står i fare for å bli avslørt, og alt han har jobbet så hardt for kan gå i vasken. HP vikler seg inn i et nettverk av løgner på begge sider av loven, samtidig som han kun prøver å rette opp og gjøre det riktige. Han tar saken i egne hender og grensene for rett og galt forflyttes, han mister kontroll og det eneste som er igjen å returnere til, er det han kommer fra.
- SpekkMann -
 
09-08-2007:
Leseranmeldelse av UroDette er en spennende og engasjerende norsk actionfilm med de beste og samtidig de mest talentfulle skuespillerne Norge har for tiden. Filmen er spekket med URO-momenter som gjør at man hele tiden er nysgjerrig på utviklingen. Jeg gir den et lite minus for en litt tam og kjedelig slutt, men denne filmen er absolutt verdt å se!
- morefun -
 
27-05-2007:
Leseranmeldelse av UroUro er en veldig bra film. Norsk film blir bare bedre og bedre, og jeg elsker det! De beste norske filmene er Den Brysomme Mannen, Hawaii, Oslo, Himmelfall, Fritt Vilt, Pitbullterje og denne, Uro. Uro handler om Hans Petter, en tidligere narkoman, som netopp har komt i Uro, politiets hemmilige styrke. Hans Petter skal utforske noen narkomaner som driver med å leie ut penger og sånn. Etter hvert blir Hans Petter litt for involvert og glemmer nesten hvem sin side han er på. Filmen var voldelig, og rå. Mye action, og spennende hele tiden. Uro er en film alle må se!
- Eddie -
 
26-05-2007:
Leseranmeldelse av UroWow, for en film! Norsk film blir faktisk bare bedre og bedre! Uro en bra film og politi og narkomiljø!
- Jack Sparrow -
 
29-03-2007:
Leseranmeldelse av UroGjeeesp -.- Kjedelig kjedelig kjedelig! Jeg tenkte på alt annet enn filmen for å si det sånn. Det eneste positive var skuespillerne. Anbefales ikke!
- Andy -
 
15-01-2007:
Leseranmeldelse av UroTja, ble litt skuffa når jeg så filmen. Mangler litt i manuset, og slutten er veldig dårlig.. Og samme skuspillere som i Uno bortsett fra Aksel Hennie.. Nei, en helt grei film.. Midt på treet, litt under!
- Amund -
 
27-12-2006:
Leseranmeldelse av UroDette ble bare en utrolig dårlig utført film , hvis man har sett UNO blir dette nesten det samme, samme skuespillere. Så den på kino , ble sinnsykt skuffet. Blir bare sur når jeg ser den, skjønner ikke hvordan folk kan gi den bedre terningkast en 3'er på denne assa. Denne føyer seg inn i rekka blandt dårlige filmer. Synes heller ikke handlingen er noe å skryte av, anbefales IKKE. Fortjener en 1'er synes jeg nå da . Har noen her virkelig klart å se denne filmen to ganger? Styr UNNA! Du blir bare skuffet, bortkastede penger spør du meg!
- Hmm! -
 
18-12-2006:
Leseranmeldelse av UroGjennomført dyster stemning gjennom hele filmen, det er et pluss. Ellers er historien lite orginal og langsom. Lange scener på de gale stedene, kjedelig. Plottet er troverdig, men ikke noe sjokkerende nytt eller interessant. Kriminologien er ok. Er Nicolai Cleve Broch en skuespiller? Han virker å ha et veldig lite register å spille på. Dette skinner veldig godt gjennom på kjærlighets-scener. Han skal kysse dama til mafiabossen (Floberg, konge som vanlig) i et klassisk "hollywood"-øyeblikk. Da skinner hans manglende troverdighet og svake register gjennom. Burde ha lagt opp etter Buddy eller laget en oppfølger.
- Joachim G. -
 
28-11-2006:
Leseranmeldelse av UroFra 2006. Regi: Stefan Faldbakken. Manus: Harald Rosenløw-Eeg. Med Nicolai Cleve Broch, Ane Dahl Torp, Ahmed Zeyan, Bjørn Floberg, Ingar Helge Gimle, Eivind Sander, Kim Sørensen, Anne Krigsvoll, Thorstein Flinck, Nicolas Bro og Nicholas Hope. DOM: URO er er rå og nervepirrende actionthriller med et kanonmanus og glimrende skuespillerprestasjoner, spesielt fra Dahl Torp. Floberg er gyselig i sin rolle, mens "Nico" Broch bare blir bedre og bedre, her som Hans Petter som bare fortsetter å gjøre dumme valg gjennom filmen, ettersom han vikler seg mer og mer inn i det absurde. Norske filmer blir bedre og bedre, spesielt med action og ordentlig skuespill, og her skinner det igjennom. Manuset i seg selv er fabelaktig, plottet er nærmest superbt. Filmen får ikke 6 i terningkast p.g.a. at noen visse scener bar en usannsynlighet med seg (spesielt mot slutten), og den var litt for kort - vi skulle fått sett mer av det følelsesmessige rundt HP; det ble litt surr her og der. Men: en jævlig bra film.
- numero uno! -
 
12-11-2006:
Leseranmeldelse av UroEn bra norsk film!! Slutten er alltid best på film, men slutten her overgår mye. Jeg sier bare en ting: Ane Dahl Torp! Hun takler de fleste roller veldig bra! Se denne filmen
- Arne Hansen -
 
24-10-2006:
Leseranmeldelse av UroFy fy fy. Bra skuespillere er det eneste som gjør denne filmen verdt å se. Jeg merket at filmen ikke gjorde annet enn å irretere meg, og jeg fikk meg selv til å tenke på hva annet jeg kunne finne på isteden. Vi så alle UNO, og likte den godt, men her er det om å gjøre og gi seg mens man er på topp.
- DG -
 
23-10-2006:
Leseranmeldelse av Urokul film men hvis denne type filmer skal fortsette å leve må de komme med nye skuespillere.
- Wooody -
 
23-10-2006:
Leseranmeldelse av Uro jeg syns denne filmen er helt råå!! EN av de beste norske filmene:D har sett den to ganger nå og den blir bare bedre og bedre..:-) utrolig bra laget.. håper der kommer flere gode norske filmer som denne :-)
- nathalie valborgland trommestad -
 
16-10-2006:
Leseranmeldelse av UroDette er en fil man MÅ bare se, skuespiller prestasjonene er bare helt på topp og handlingen er bra. Ane Dahl Torp og Nicolai Cleve Broch er perfekt og man kunne ikke ha funnet bedre skuespillere til denne filmen, all honør til dem og resten av skuespillerne i denn spennende filmen Har du ikke sett den så må du bare "løp og kjøp billet"
- Ice -
 
15-10-2006:
Leseranmeldelse av UroFilmen har noen gode klipp. Slutten er en katastrofe og ødelegger stort sett hele terningkastet. Handlingen er OK. Slike filmer som dette hvor hovedpersonen havner i bråk med "bad guys" har vi sett før.
- Jørgen -
 
15-10-2006:
Leseranmeldelse av UroUro er en film som jeg hadde skyhøye forventninger til. Det skulle jeg ikke hatt. Skuespillerne er fabelaktige og utrolig dyktige. Spenningen er midt på treet, men det som sanker filmen, er noen lange dødpunkter som preges av monologer som er litt uintressante. Hvis vi ser i bort fra de få dødpunktene, så er uansett Uro en film som er verdt å få med seg, siden den er NORSK, og skuespillerne redder hele filmen.
- Thja -
 
15-10-2006:
Leseranmeldelse av Urojeg mener at filmen burde ligne mere på de tidligere filmene som uno eller buddy da hadde det vært en kjempe film
- joakim -
 
15-10-2006:
Leseranmeldelse av UroEn bra film me Nicolai Cleve Broch , men den kan ikke måle seg med Uno mener jeg da;) selv om det er en veldig bra film :)
- pER -
 
15-10-2006:
Leseranmeldelse av UroFilmen har bra Innhold men blir litt langtrekkende, enkelte scener hadde ikke trengt og vært med. En Grei underholdningsfilm men dette er ikke en film du kan se flere gang i løpet av kort tid. En grei Onsdagsfilm
- Beathe -
 
15-10-2006:
Leseranmeldelse av UroJeg ble usedvanlig skuffet over filmen Uro! Jeg syns det tidelig kom gjennom at den slet med å fortelle alt for mange historier på en gang. Hovedpersonen skulle ha et forhold til sin mor, sin far, kollegaer, kriminelle/venner, nye dame og hennes far. I tillegg hadde mor et tidligere kjennskap til svigerfar som var venn av far og..... Det ble alt for mye og ingenting ble fortalt bra nok eller dokumentert godt nok. Bare se på slutten av filmen. Spør hvem som helst om hvorfor hovedpersonen valgte å å ta skylden fo noe han ikke hadde gjort. Alle vil si av kjærlighet, men Kleve Brok sa i et nettmøte at det var for å gjøre opp for alle de gale tingene han hadde gjort i livet sitt. Et slags regnskap. Det tror jeg de aller fleste ikke i sin villeste fantasi kunne tenke seg. I tillegg til dette fant jeg hovedpersonens handlinger svært lite troverdig. Jeg kan ikke tro at en så stor idiot av en person ville klart å komme seg gjennom 3 år på en høgskole uten å ha driti seg ut før.
- Fredrik -
 
15-10-2006:
Leseranmeldelse av UroNok et forsøk på å fornye norsk film på action fronten. Dessverre blir filmen forutsigbar og lite engasjerende. De skal ha for forsøket men fremdeles er det langt igjen til hollywood- klasse.
- Leland Palmer -
 
15-10-2006:
Leseranmeldelse av UroSkuffende film! Hovedpersonen tar helt urealistiske valg og ingenting er troverdig... Hadde store forventninger og ble kjempeskuffet
- Stian -
 
15-10-2006:
Leseranmeldelse av UroDet her har vi virkeig sett før!, har vi ikke det?! Nicolai Cleve Broch gjør som han alltid gjør og manuset er rett og slett for dårlig. Kan vi ikke snart lære litt av svensk film!
- JonasD -
 
13-10-2006:
Leseranmeldelse av UroDette er en film som virkelig er verdt og se! Det er en handling som går ut på hva som virkelig skjer i Oslo`s gater og er en ganske så virkelig film, du blir tatt helt med i filmen og må bare se hele. Det eneste minuset er slutten som er litt spesiel og kan være veldig irriterende. Men det er en film som du virkelig må se !
- Odd Ivar -
 
12-10-2006:
Mange gode stemningsbilder. Kjenner godt igjen miljøene etter mange års arbeide på området. overdreve på enkelte områder, men det må en leve med. 5- fra meg.
- oddny -
 
05-10-2006:
Leseranmeldelse av UroDen beste norske filmen jeg har sett - ihvertfall i denne sjangeren. grunnen til fireren er nok det forsatt litt klassiske norsk preget over den. bortsett fra nickolai cleve brock blir skuespillerne litt korte i talent.
- Long John -
 
04-10-2006:
Leseranmeldelse av UroMed Uro viser endel av norsk film presse at de ikke er like kritisk til norske filmer som utenlandske. Filmen fortjener absolutt ikke en 5'er eller 6'er som noen medier gir. Regisør gir inntrykk av at filme skal gi et dokumentarisk preg fra Uro patruljen. Dette er litt drøy kost, da filmen tar av, og sliter med å holde seg troverdig. Det er nesten som du sitter og humrer fordeg selv, så latterlig er valgene som blir tatt. Det eneste som finnes av dybde i filmen, er at hovedpersonen kriger mot en indre lidelse, der det er nedarvet at han skal bli kriminell siden faren var det. Dette er langt fra noen klasikker, hadde det ikke vært for at det er en norsk film hadde vi ikke hørt om den engang. For å få en smakebit på hva en 5'er eller 6'er film er, så anbefaler jeg å se "Fight Club". Der har man en film med dybde og sjokk avslutning! Det er på dette nivået filmer skal ligge for å fortjene 5-6 på terningen!
- Olsen -
 
04-10-2006:
Leseranmeldelse av UroHadde forventet bedre når manuset delvis var skrevet av Harald Rosenløw Eeg. En tro kopi av Izzat, bare at pakistanerne var byttet ut. Mange forvirrende scener. Hovedpersonen ser ned i gulvet og lager alltid for tydelige grimaser på at han ikke har det bra når han sier han har det. Alle vanlige mennesker ville ha reagert på de sinsykt tydelige tegnene. Vi som ser på VET jo hva han har gjort og hvordan han føler seg i de enkelte situasjone, vi trenger ikke å ha det inn med teskje. Du leier heller Izzat og sparer både penger og følelsen av at du har brukt penger på en film som ikke var verdt ei krone.
- Stine -
 
03-10-2006:
Leseranmeldelse av UroJeg sytes uro er den beste norske filmen nå og slår ut alle andre konkurenter....den får en 6 fordi den(uro) er den beste norske filmen som er laget....
- Linni (Drammen) -
 
02-10-2006:
Leseranmeldelse av UroKjempebra norsk film! Troverdig, setting, og dyktige skuespillere. Vel verd å se.
- Kine -
 
01-10-2006:
Leseranmeldelse av Urofilmen er god sånsett. men de har puttet alt som skjer av action inn i traileren. så det er ingen overraskelser i filmen. alt for lite action og for mye snakk og tull! hadde ventet noe mye bedre!
- Tomme -
 
01-10-2006:
Leseranmeldelse av UroEnda en norsk "gangster"/"action" film på lik linje med uno og izzat,hadde faktisk høye forhåpninger til denne filmen,men ble nok skuffet der gitt,ser ikke ut til at de norske regisørene får det helt til i denne sjangeren,må nok noen flere filmer til før de blir varm i trøya når det gjelder denne type filmer,heldigvis betalte jeg ikke for filmen;.Havner ikke i min anbefales kategori,men denne "må" jo bare sees fordi den er norsk.Grei underholdning,sånn ca.midt på leggen
- MR.El Claud -
 
01-10-2006:
Leseranmeldelse av UroSlår ut "UNO" som konkurrent,og som ÅRETS BESTE NORSKE FILM,uten tvil. Anbefaler på det høyeste men passer selvsagt fra 16 år og oppover.
- KragerØØØØØØ -
 
01-10-2006:
Leseranmeldelse av UroUro er intens, mildt sagt. Skulle gjerne visst mer om HP sin historie, syntes personkarakteristikkene er litt tynne. Jeg sitter igjen og er nyskjerrig på HP, Mette og Frank, faren til Mette, være verdens verste og mest brutale far. Hvem er de? Jeg syntes at filmen rører ved overflaten, uten å gå i dybden i sine personkarakteristikker. Dette gjør at jeg ikke får skikkelig taket på hvem hovedpersonene egentlig er. Det er dessuten unødvendig mye voldsscener. Men Nicolai Cleve Broch gjør en kjempegod jobb som vanlig. Ane Dahl Torp passer perfekt i rollen som Mette. Denne filmen er verdt å se!!
- Mari -
 
01-10-2006:
Leseranmeldelse av UroUtgangspunktet for filmen er veldig bra, men desverre faller filmen inn i det typiske norske sporet med følinger i fjæra og mellommenneskelige relasjoner fra helvete. Hovedpersonen tar gjentatte ganger valg som selv en femåring ville klart bedre og som fører ham inn i situasjoner han ikke kommer seg ut av. Det er litt tragisk at norsk film på død og liv skal omhandle personer med enorme mengder grums i bagasjen. Meningen var nok å lage en noenlunde realistisk film som viser flere sider av samfunnet enn hva vi vanligvis ser, speilet gjennom en politimanns øyne. Problemet er bare at det blir på kanten av hva som er tålelig og troverdig. Lyspunktene i filmen er skuespillerne som gjør en fabelaktig jobb, men på tross av dette klarer ikke Uro i mine øyne å heve seg som en god norsk action/drama film.
- Kenny G -
 
01-10-2006:
Leseranmeldelse av UroTynn story som dras ut alt for langt, krydret med massse unødvendig vold. Minner mye om en amerikansk b-film fra 80-tallet. Enkelte brukbare skuespillerprestasjoner er det mest positive som kan sies om denne filmen, og som redder den fra en klar ener.
- K. Ritiker -
 
01-10-2006:
Leseranmeldelse av UroGrei nok underholdningsverdi, men helt virkelighets fjern. Har lite til felles med virkelig politiarbeid. Litt håpløst når "helten" er så dum...
- Stig -
 
01-10-2006:
Leseranmeldelse av UroUro var en skuffelse, siden media har skrytt filmen opp i skyene. Den var omtrent identisk med Uno, og Ane Dahl Torp hadde filmen klart seg uten. Hvis du likte Uno, IKKE se Uro, du blir garantert skuffet...
- Morrdi -
 
01-10-2006:
Leseranmeldelse av UroHadde forhåpninger til denne filmen, media hadde skrytt den opp og skulle være en bra film. Dessverre for min del så hadde jeg en følelse av at dette hadde jeg sett før under hele filmen. Det er ting som skiller denne filmen fra Uno, problemete er bare at Uno og Uro er to svært like historier, og dessverre så har de brukt så altfor mange av personene som var i Uro i lignende roller i Uro. Noe som gjør at denne filmen egner seg best som DVD underholdning, en grei norsk film, men med svakheter. største svakheten er at har man sett Uro så vil man sitte med en følelse at her har man prøvd å lage en film utifra oppskriften til Uno. Har man Ikke sett Uno så vil nok denne filmen være veldig bra.
- Jan Tore -
 
01-10-2006:
Har vi ikke snart sett dette hundre ganger før. Lite troverdig profiler, eller mener Faldbakken at politiet er så tjukke i hue? Ok " driv "og prestasjoner fra enkelte av skuspillerne. En grei treer ... Teddy
- Torstein Riiber -
 
01-10-2006:
Leseranmeldelse av UroHelt rå film!!!Den var helt glimrende!Ble positivt overrasket over innholdet og prestasjonene!!! :)
- Kine -
 
30-09-2006:
Leseranmeldelse av UroDårligste filmen jeg noengang har sett..Media skrøt filmen opp til himmelen. Begynte å le av skuffelse når den ble ferdig. beste norske film er IZZAT.
- Nils -
 
30-09-2006:
Leseranmeldelse av UroTil å være en norsk film gir jeg den 4, men sammenlignet med internasjonale filmer, er den ikke verdt mer en 3. En grei film, men med så uffatelig mye større potensiale. IZZAT er en mye bedre film sammenlignet med dette. Er mye osm virker uferdig og halvgjort i URO. Og når den til slutt skal avslutte med en skikkelig actionsekvens klarer de jaggu ikke å ødelegge det også. Hel avslutningen der "Delta" skyter Marco er hadde masse potensiale, men ødelegges av amatører som prøver å leke spessial-politi.
- h -
 
30-09-2006:
Leseranmeldelse av UroDenne filmen var forferdelig dårlig. Elendige skuespillerprestasjoner og heller tynn handling. Dette er den dårligste norske filmen noensinne. Maken til bortkastete penger skal man lete lenge etter.
- - Norskfilmelsker - -
 
30-09-2006:
Leseranmeldelse av UroSterk treer. Ganske så fengende de første 30-45 minuttene, men så går det over til litt for mye gråting og drama. Handlingen kan vel godt sies å skli litt ut etterhvert også, da det er grenser for mye dumt en mann som har fått en stilling som spaner kan rote seg borti.. Menmen, alt i alt en ok film og den viser at norske filmskapere er på rett vei, selv om det enda er et stykke til mål :)
- Trond -
 
30-09-2006:
Leseranmeldelse av UroDette er et bevis på hvor bra norske skuespillere er blitt de siste årene! Nicolai og Anne spiller skjorta av de fleste. Med sterk innlevelse og god timing gjør filmen overbevisende for hvor hardslående miljøet er, i og rundt Oslo. Dette er uten tvil et "must" å se! Gjerne to og tre ganger. Denne skal inn i min DVD-samling. Men den får ingen sekser, og det er desverre fordi hele hoved-gjengen fra UNO var med. OG samtidlig vil jeg takke Nicolai og Anne for en god film-opplevelse
- Geir Erik -
 
30-09-2006:
Leseranmeldelse av UroUro er en svært spenningsfull og innholdrik film. Det venter ny spenning rundt hvert hjørne og en får et innblikk i en helt annen verden enn den vi kanskje er vant til. Nicolai Cleve Broch og Ane Dahl Torp på sitt beste! Dette er en film du absolutt bør se. Anbefales på det sterkeste.
- Nicoline Kristiansen -
 
30-09-2006:
Bare såvidt en ok film. Hvor mange spanere som infiltrerer miljøene i Olo, ser så velfriserte å ordentlige ut..? Og handlingen tar helt av mot slutten, lite troverdig. Ellers var filmen helt grei.
- Håvard -
 
30-09-2006:
Leseranmeldelse av UroUtrolig bra film. En tankevekker i grunn, slik skjer jo helt sikkert på ordentlig! Skuespillerne er helt fantastiske - både Ane og Nicolai. *Stor applaus til dem* Så "Miami Vice" for noen uker siden. Handlingen er nesten det samme, men sååååå mye klisjejer skal man lete lenge etter. Deilig med en "realistisk" film, slik "Uro" er! :)
- GLM -
 
30-09-2006:
Leseranmeldelse av UroJeg har nå sett URO 2 ganger, men jeg likte den beste første gangen best. Levde meg skikkelig inn, og den hadde en vri i filmen som jeg likte. Først trodde jeg HP skulle gå tilbake til politiet, men siden han ikke gjorde det, ble ikke det så klisje-aktig. Nico og Ane spiller veldig bra, Nico er en av favorittskuespillerene mine i norsk film. Det jeg reagerte på er at halve staben var fra UNO, og det var en del likheter fra den filmen også. Men alt i alt er det en film jeg skal kjøpe i alle fall :)
- Maria -
 
28-09-2006:
Leseranmeldelse av Urogir den en 4 ere...men d er like komisk og se folk kommentere filmer.D blir skrevet så sykt mye rart.kan ikke folk bare glede seg over en film.for f.. der ikke fra virkligheten.D er for svarte en film. Være glad d lages film i d hele og store her i det bitte lille landet norge.Og d lages faktisk veldig mye bra filmer...og Uro er en av dem..Men Izzat er mye bedre. Og ja det var en stor tabbe og la VG ha førpremieren.. tror de fleste jeg kjenner har sett den i en nedlastet version fra nette...Så en stor takk til VG
- oladunk? -
 
26-09-2006:
Leseranmeldelse av UroSom vanlig er jeg ikke imponert over en ny norsk fiasko. Det eneste som trakk opp i denne filmen var nikolay som spilte helt greit. Bra lyd og bilde da, men ellers var det SVÆRT wannabe-originalt-dramatisk historie. BLe bare mer skuffa enn jeg trodde jeg skulle bli. En norsk film som skulle sette Norge på kartet burde virkelig ikke prøve å kopiere standard amerikanske dop-filmer (som ikke engang er bra) OG i hvertfall ikke bli dårligere enn dem den kopierer. Blir bare deprimert. Får trøste meg med Elling.
- Henrik -
 
24-09-2006:
Leseranmeldelse av UroJeg syns URO var bra!! Skal liksom sammenliknes litt med UNO, men jeg syns URO var mye bedre. til uno holdt jeg på å sovne, mens i URo var det jo faktisk veldig spennende. BRA norsk film..
- rosenborg -
 
16-09-2006:
Leseranmeldelse av UroGir denne en heldig 4er. Grei historie og grei underholdning om man liker "slike" filmer. Hvordan filmen utviklet seg virket alt for skremmende likt filmen uno. Men for all del. Grei film, men ikke forvent all værden.
- Komandant 7274 -
 
16-09-2006:
Leseranmeldelse av UroDette var latterlige greier. Historien er ok, men skuespillerne gjør en flat jobb, og karakterene virker endimensjonale. Det virker som både hele staben har laget filmen til seg selv.
- Lars -
 
13-09-2006:
Leseranmeldelse av UroEn helt ok, men kjedelig film i lengden. Mange kjente skuespillere, som redder filmen. Noe vanskelig å få med helheten, men som sagt en god 3!!
- Elin -
 
11-09-2006:
Leseranmeldelse av Uro Uro prøver både å være en actionfilm og en film om menneskeskjebner. Den klarer ikke å oppfylle det den ønsker. Man tror ikke på Hp og Mettes (blant annet)karakterer. De blir ikke ekte,og man føler ikke noe for de. Enkeltscener er gode,men helheten mangler. Ane Dahl Torp gjør en ok rolle, men hun begynner å bli noe utvannet i rollen som "dopavhengig, men interessant menneske".Filmen er mer et "prøve og feile" prosjekt enn noe annet, dog underholdende nok. Nei, se heller en dansk film i høst, der har vi mye å lære!
- Pernille Kristiansen -
 
11-09-2006:
Leseranmeldelse av UroDette var skuffende greier... hva er det som er bra med denne filmen? hvilke krav til handling er det man har i Norge om dette karakteriseres som en storfilm? Handlingen er jo fullstendig meningsløs, 40% av filmen viser Nicolay stirre tomt ut i luften... valgene han tar er fullstendig urealistiske, politi squaden blir fullstendig latterliggjort... ane torp sine øyerykninger er ingen stor prestasjon... Flodberg sin tolkning er det eneste av verdi, resten er bare surr og meningsløst.. med mindre man fascineres av stirring ut i luften, gjerne i minutter av gangen... Izzat og UNO er klassikere sammenlignet med denne fantasien..
- Odds -
 
07-09-2006:
Leseranmeldelse av UroMeget bra Film, men syns det blir litt for mye av det Dop greiene. Det handler om dop i dem 3siste ny norske filmene :P En STERK 4'er!!!
- Hølen -
 
06-09-2006:
Leseranmeldelse av UroUNOKOPI!!!!! Noen ganger er filmen kul, men det er bare fordi filmen har samme skuespillere som Uno. Jeg synes det er flaut å være så lite oppfinnsom og hermete!
- Marius -
 
27-08-2006:
Leseranmeldelse av UroDette er ingen fantastisk film. Den er bra, men noe rotete. Vanskelig å skjønne hvorfor HP (Nicolai Cleve Broch) gjør som han gjør. Derimot gir jeg skuespillerne 6! Nicolai gjør en PERFEKT opptreden som HP. Jeg vil påstå han er norges beste skuespiller!!! Ane Dahl Torp var også veldig bra så klart.
- -Jeanette- -
 
27-08-2006:
Leseranmeldelse av UroSinnsykt bra film. Jeg likte åpningen på filmen. Rett på sak og full action. Jeg likte denne filmen bedre enn for eksempel UNO. Jeg fikk følelsen av at du levde i spenningen på en måte. Ville HP bli fengsla, hvilken side ville han til slutt velge. Jeg synes rollefigurene passet bra til skuespillerene. Nickolai spillte dødsbra. Ahmed Zeyan passer til å spille gjengtype, dealer eller hva jeg skal kalle det. Bjørn Floberg er jo skapt til å spille kald kynisk drittsekk. Eneste jeg syns trakk ned var at slutten virka uklar. Men for all del. Bra film.
- Helge -
 
27-08-2006:
Leseranmeldelse av UroGodt for norsk film. Likte Ane Dahl Torp's fremføring spesielt godt. Filmen hadde mer sårhet over seg, enn action - men duger bra. Til tross for enkelte forenklinger av sannheten, bl.a. i forhold til markedspriser, og andre rusrelaterte ting, tror jeg det når majoriteten av kinogjengere på en bra måte. Alt i alt et framskritt. Men var det virkelig ingen som så hele kamerateamet i vinduets speiling, i scenen der HP er hjemme hos barndomsvenninna (sexscenen). Det var komisk. Dårlig klipping...
- AM -
 
27-08-2006:
Leseranmeldelse av Urodødsfet! ganske enkelt. råe skuespillere med en kuul historie. dystert? ja helt klart men det er jo det som gjør at filmen har en vannvittig nærve.
- morten -
 
26-08-2006:
Leseranmeldelse av UroDette var ikke bra. Gode skuespillere, men det holder ikke..Skulle filmen vært troverdig, skulle nok storyen vært bedre. Etter all mediaomtale, var forventningene store. Så skuffelsen var stor etter å ha sett filmen. Filmen fremstår som et slags siste kapittel i en bok om en som aldri kunne blitt politi i det virkelige liv..
- Dev -
 
26-08-2006:
Leseranmeldelse av UroLite troverdig film. Overdrevent på alle måter, dyster, rå og alle skriker og slåss med alle. Selv den mest lovlydige borger er nødt til å hate politiet etter denne filmen. Men fantastiske skuespillerprestasjoner av Ane D Torp!
- oslo -
 
25-08-2006:
Leseranmeldelse av Urook.. Jeg ble faktisk ikke inponert av denne.. Hvorfor er det altid sånn i norsk film at det skal være så fryktelig mørkt og trist, trur ikke det finnes noen lyspunkt i denne filmen.. Alt skal liksom være trist og grått fra starten av.. Ok jeg likte uno selv om den var mørk og trist.. men dette er jo nesten en kopi.. med samme skuspillere og litt annet manus... Er det vi i norge som ser livet så grått og trist hele tiden?? er det sånn vi er?? jeg håper ikke det.. Skuspillerene er kanskje ok.. men går jo an å finne noen nye da.. vi er få i norge.. men det er vel flere enn 4 skuspillere her?? ikke sant? (litt overdrivet) men uansett anne dahl imponerer, hun klarer og sjarmere meg med sitt søte og uskyldige blikk.. men det er liksom ikke nok.. nei denne filmen var ikke noe for meg.. men se og døm selv.. PS.. Ikke la vg vise førpremiere igjen ok?? HAHA... Dreit dere ut der :-)
- slasher -
 
24-08-2006:
Leseranmeldelse av UroHmm,filmen går ut på akkurat det samme som UNO, er ikke langt ifra de samme skuespillerene. Når vi så går inn på handlingen så går det ut på slåssing, dop og "prating" hva handlet UNO om??. Dette var skuffende i forhold til forventningene, vi greier ikke i norge å produsere "nye" filmer og historier. Naboer er faktisk den eneste norske filmen på lenge som var bra.
- Christian -
 
24-08-2006:
Leseranmeldelse av UroEtter å ha lest på nett, hørt omtale og sett reklame over alt, var spenningen stor når filmen endelig skulle sees. Lastet den ned på nett, og kvaliteten var forbausende god. Dette er definitivt ingen storfilm. Filmen har mange gode skuespillere, og de skuffer ikke, men det er ikke nok. Det som ikke er bra er måten politiet fremstår i denne filmen. Filmen setter Oslo politiet i dårlig lys. URO var en gruppe som fortjener mye mer enn dette. Vi får bare håpe at ingen virkelig tror at det er slik å være politi i Oslo eller noe annet sted i landet. Filmen fremstår som et dårlig siste kapittel i en bok om en ung politimann, som aldri noen gang i det virkelige liv ville kommet inn på politihøyskolen.. Synd at norsk ungdom i lettpåvirkelig alder lokkes til å se slikt. Filmer som dette bør ha mer rot i virkeligheten, når filmen kommer oss så nært innpå sosialt og geografisk.
- Red -
 
23-08-2006:
Leseranmeldelse av UroHar sett filmen på førpremiære, og for det første er det de samme skuespillerne som er brukt på samtlige norske filmer den siste tiden. Kjipt! For det andre er den forutsigbar, dyster og mørk. Man blir deppa av å se den, og det eneste lystpunktet er rollen til Ane Dahl Torp som er strålende. Middelmådig kjedelig, og hovedrolleinnehaveren overbeviser ikke. Det er definitivt ikke verdt å bruke kinopenger på denne filmen, lei den i stedet når den kommer på DVD dersom du absolutt vil se den...
- Urolig -
 
22-08-2006:
så filmen på forhåndsvisning på Klingenberg søndag, og jeg kan bekrete at denne filmen er utrolig fet. nicolai cleve broch er knall og filmen har en nerve som er helt sinnsyk. hørt P3 sin anmeldelse som sier at denn filmen er helt gjennomført og er en av norsk filmhistories beste regidebuter, med konklusjonen "Jeg er imponert". ENIG
- aslam nabi -
 
    Siste film-saker på VG Nett:

Foto: AP

Facebook-filmen slo «Wall Street 2»

(VG Nett) «The Social Network» knuste kinorivalene i USA på åpningsdagen.

Les hele saken

Foto: Reuters

«Titanic» tilbake på lerretet

(VG Nett) Filmklassikeren «Titanic» fra 1997 skal presenteres i 3D.

Les hele saken

Foto: Capital Pictures

Problemer i kø for «Hobbiten»

(VG Nett) Innspillingen av Peter Jacksons «Hobbiten» gikk på enda en smell da filmstudioet tok fyr i går.

Les hele saken

Kino - Ukens premierer

Maskeblomstfamilien
Maskeblomstfamilien
Sommeren 1966 overhører Adrian samtalen som oppsummerer og besegler hans skjebne.
Regi: Peter Næss
Med bl.a. Marcus Aarnseth og Maria Bonnevie
Se trailer
Se bilder
Les mer om filmen
Buried
Buried
Med bl.a. Ryan Reynolds og Erik Palladino
Se trailer
Se bilder
Les mer om filmen

Film på TV i dag

 • TV2 Film:08:45 Beyond the Prairie
 • TV2 Film:10:30 Monkey Business
 • TV2 Film:12:30 Kjærlighet om ettermiddagen
 • SVT1:14:25 Erotikon
 • TV2 Film:15:00 Newcomers
 • TV2 Film: 17:00 Pant på 6
 • TV2 Film:19:00 Doctor Detroit
 • NRK3: 21:30 Out of Time
 • SVT1: 22:15 Si at du Elsker Meg
 • TV2 Film:23:00 Kanoner i ørkenen
 • TV2 Film: 02:20 Macarthur - opprørsgeneralen
 • TV2 Film:04:25 Escape under pressure
Error deleting
Cannot open fileCannot write to file

[Hovedsiden] [Nyheter] [Sport] [Fotball] [Rampelys] [VG-lista] [Søk]

TIPS OSS! SMS til 2200 · MMS m/bilde til 2200 · Ring 22 00 00 00 · E-post til

VG Nett har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Henvendelser om denne tjenesten:
Ansvarlig redaktør: / Administrerende direktør:

Sentralbord VG: 22 00 00 00
Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale | © 2009 Verdens Gang AS
12:55:17 [moki]